Tips voor de hondenbezitter

Hoe vaak uw hond in een trimsalon behandeld dient te worden hangt af van de vacht van uw hond en hoe deze wordt verzorgd. Een geklitte vacht is niet erg bevorderlijk voor de huid van de hond; wacht niet te lang met het maken van een afspraak. Ik geef u graag advies over het verzorgen van de vacht van uw hond.

PUPPIES
Ik raad u aan om met uw puppies al naar de trimsalon te gaan vanaf zo’n 4 maanden oud . Misschien vindt u dat aan de vroege kant of denkt u dat het niet nodig is, maar voor de pup is het belangrijk zo vroeg mogelijk te wennen aan het trimmen. Dit zorgt ervoor dat de hond een prettige ervaring op de trimtafel krijgt en ook op latere leeftijd makkelijker en dus ook sneller te trimmen is !

MEDISCHE CONDITIE VAN UW HOND
Op de trimtafel wordt uw hond vastgezet zodat uw hond niet van de tafel springt en op de gladde vloer kan uitglijden. Als trimster ben ik graag op de hoogte van de medische conditie van uw hond zodat ik hier rekening mee kan houden op de trimtafel. Een hond zou bijvoorbeeld epilepsie kunnen hebben en als ik dit van tevoren niet weet kan ik hier anders mee omgaan.
Omdat ik tijdens het trimmen intensief en nauwkeurig met uw hond bezig ben, zou het zomaar kunnen dat ik afwijkingen vindt die u (nog) niet bij uw hond heeft gezien.
Als ik bijvoorbeeld tijdens het schoonmaken van de oren constateer dat u uw hond last van oormijt heeft of hij blijkt  vlooien, teken of huidproblemen te hebben, zal ik meteen telefonisch contact met u opnemen. Indien u met uw hond naar een dierenarts zou moeten gaan, dan hoort u dat uiteraard ook van mij.